HOŞ GELDİNİZ!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Saray Baklavası

  • Konuyu Başlatan
  • Moderatör
  • #1

Jade

Moderatör
Kayıtlı Üye
4
Katılım
26 Ağustos 2024
Konular
327
Mesajlar
499
Reaksiyon puanı
117
Puanları
43
Konum
Masal ülkesi
agpbSgU.jpg


1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı un
50 gr tereyağı ya da margarin
1 paket vanilya
Kremşantisi için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket kremşanti
1, 5 su bardağı kadar hindistan cevizi
İçi için:
1 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık
Hazırlanışı:
İlk olarak fırın tepsimize Hindistan cevizini yerleştiriyoruz.
Sonrasında muhallebi için uygun bir tencereye süt, un ve şekeri alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Muhallebi pişince ocağı kapatıp margarin ve vanilyalı ekleyip karıştırıyoruz.
Hiç soğumasını beklemeden hindistan cevizlerinin üzerine muhallebimizi gezdiriyoruz.
Soğumaya bırakıp diğer tarafta kremşantiyi hazırlıyoruz.
Tepsideki tatlımız soğumadan üzerine kremşantiyi eklemeyelim.
Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip üzerini düzeltiyoruz ve dolaba kaldırıp en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.
Tatlılarımızı sarmak için istediğimiz boyutlarda dilimliyoruz ve üzerine fındık ekliyoruz.
Sonrasında çatalla alttan destekleyerek tatlılarımızı sarıyoruz.
Ben üzerine Antep fıstığı ile süsleyerek servis
 
Adobe Photoshop programının ayarlarını sıfırlamak için, Adobe Photoshop simgesini çift tıkladıktan hemen sonra klavyeden "SHIFT+CTRL+ALT" tuşuna basabilirsiniz. Çıkan "Delete the Adobe Photoshop Settings File?" uyarısı çıktığında "Yes" butonuna tıkladığınızda ayarlarınız sıfırlanarak Adobe Photoshop'unuz fabrika ayarlarına dönecektir.
  • Geri
    Üst