- Konuyu Başlatan
- Moderatör
- #1

Tabanı için Malzemeler
1 – 2 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı sıcak su
2 – 3 damla vanilya özütü
12 – 15 adet kedi dili
Arası için Malzemeler
3 adet muz
Muhallebi için Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 – 4 parça dövülmüş damla sakızı
Üzeri için Malzemeler
Kakao
Tabanı için;
Bir karıştırma kabının içerisine granül kahve, sıcak su ve vanilya özütünü alıp karıştırın.
Kedi dillerinizi hazırladığınız sıvı karışımın içerisine batırıp çıkartın ve servis edeceğiniz kuplara dikine yerleştirin.
Arası için;
Muzlarınızı kabuklarıyla birlikte dikine ortadan ikiye bölün.
İzli tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
İkiye böldüğünüz muzları ısınan tavanıza alın ve iyice karamelize olana kadar pişirin.
Pişen muzlarınızı tezgaha alın ve doğrayın.
Kuplarınızın tabanına doğradığınız muzları ilave edin.
Muhallebi için;
Bir tencerede tereyağını eritin.
Tereyağı eriyince unu ilave edip renk alana kadar kavurun.
Ardından sütü ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın.
Süt kaynayınca şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin, iyice karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kapatın.
Hazır olan muhallebinizi kuplarınıza pay edin.
Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.
Soğuttuğunuz muhallebinizin üzerine kakao serperek servis edin