HOŞ GELDİNİZ!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Windows 10 Harddisk Bölme (Resimli Anlatım)

• Konuyu Başlatan
  • Moderatör

admin

FRMKLAS.COM.TR
Moderatör
Kayıtlı Üye
1
Konular
122
Reaksiyon puanı
25
Web sitesi
www.frmklas.com.tr
Bu yazımızda Windows 10 işletim sistemli bilgisayarımızda harddisk bölme işlemini anlatacağım umarım faydalı ve anlaşılır bir yazı olur.

Yapılacak işlemler oldukça basit, Windows başlat menüsüne Bu bilgisayar yazarak aratın, üzerine sağ tıklayarak Yönet butonuna tıklayın.

windows-10-harddisk-bolme-1.webp

Açılan pencerede Depolama > Disk yönetimine tıklayın.

windows-10-harddisk-bolme-2.webp

(C:) yazan bölümün üzerine gelerek sağ tıklayın ve birimi küçült seçeneğine tıklayın.

windows-10-harddisk-bolme-3.webp

Kısa bir beklemeden sonra açılacak olan pencerede yeni oluşturacak olduğunuz sürünün kaç MB olmasını istiyorsanız onu yazın. Ben aşağıdaki görselde yeni oluşturacağım sürücünün miktarınızı 50000 MB olarak girdik yani yeni oluşturacağım sürücü yaklaşık olarak 50GB olacaktır. Daha sonra küçült butonuna tıklayarak işlemi gerçekleştiriyoruz. GB to MB değerlerini GB to MB Conversion Gigabytes to Megabytes Calculator buradaki site üzerinden çevirebilirsiniz.

windows-10-harddisk-bolme-4.webp

Evet aşağıda gördüğünüz gibi ayrılmamış alan olarak 48GB’lık bir bölüm oluşturuldu. Bu alanı aktif hale getirmek için mause ile üzerine gelerek sağ tıklayın ve Yeni Basit Birim butonuna tıklayın.

windows-10-harddisk-bolme-5.webp

Açılan pencerede ki adımları Sonraki butonuna tıklayarak tamamlayın.

windows-10-harddisk-bolme-6.webp

windows-10-harddisk-bolme-7.webp

windows-10-harddisk-bolme-8.webp

windows-10-harddisk-bolme-9.webp

windows-10-harddisk-bolme-10.webp

Evet 48GB’lık G sürücümüz oluşturuldu.

windows-10-harddisk-bolme-11.webp

Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarımızda disk bölme işlemleri bu kadar umarım anlaşılır ve güzel bir yazı olmuştur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Flatcast radyolarına port açarken ihtiyacınız olan port numarası: 40123
  • Geri