HOŞ GELDİNİZ!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Güncel MyBB 1.8.38 Kurulumu (Resimli Anlatım)

• Konuyu Başlatan
  • Moderatör

Adanalı

www.frmklas.com.tr
Kayıtlı Üye
1
Konular
37
Reaksiyon puanı
39
Web sitesi
www.frmklas.com.tr
Merhaba, bu yazımızda MyBB 1.8.38 versiyonunu kurulumunu resim ve yazılı olarak detaylı bir şekilde anlatacağım, faydalı ve anlaşılır bir rehber olmasını umuyor ve anlatıma başlıyorum.

İlk olarak Download - MyBB MyBB sitesinin download sayfasından MyBB 1.8.38 versiyonunu bilgisayarımıza indiriyoruz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-1.webp

İndirdiğimiz dosyayı zipten çıkartarak FTP (Filezilla) aracılığıyla yüklemek istediğimiz dizine yüklüyoruz. Ben mybb.frmklas.com.tr adında bir subdomain oluşturdum ve kurulumu bu alt alan adına yapacağım ve anlatımı Plesk Panel üzerinden gerçekleştireceğim.

mybb.com sitesinden indirdiğimiz mybb_1838.zip dosyasının üzerinde sağ tıklayıp Klasöre Ayıkla "mybb_1838\" seçeneğine tıklıyoruz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-2.webp

.zip'li klasör ve dosyalarımı çıkardıktan sonra Upload klasörü içerisinde bulunan dosyaları FTP ile yüklemek istediğimiz dizine yüklüyoruz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-3.webp

Dosyalar yüklenirken bizde MyBB kuracağımız veritabanımızı oluşturalım. Plesk Panelde MyBB kuracağımız alan adı seçeneklerine gidiyoruz ve Veritabanları seçeneğini tıklıyoruz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-4.webp

Açılan sayfada Veritabanı Ekle butonuna tıklıyoruz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-5.webp

Açılan sayfada veritabanı bilgilerimizi giriyoruz kurulum adımında kullanacığımız için veritabanı adı, veritabanı kullanıcı adı ve veritabanı şifremizi not alıroyuz. Aşağıdaki gibi ben veritabanımı oluşturdum. Sizler alan adı kısmını, veritabanı bilgilerini kendinize özel bir şekilde doldurunuz bu sadece örnektir.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-6.webp

Evet tekrar MyBB kurulum adımına geçiyoruz web tarayıcınızda https://www.sizinsiteniz.com/install/index.php adresine gidin MyBB kurulumunun ilk adımı olan Welcome sayfası karşınıza çıkacaktır hemen altta bulunun Next butonu ile devam ediyoruz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-7.webp

2. Adımda Lisans şartlarını gösteriyor ve kabul etmenizi istiyor Next butonuyla devam ediyoruz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-8.webp

3. Adımda MyBB için sunucumuzun gereksinimlerini kontrol ediyor eğer bir sorun yoksa Next ile devam ediyoruz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-9.webp

4. Adımda veritabanı bilgilerimizi istiyor daha önce dediğim gibi kayıt ettiğimiz veritabanı bilgilerini yazıyoruz. Aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi doldurarak Next butonuyla devam ediyoruz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-10.webp

5. Adımda oluşturulan tabloları bize bildiriyor Next butonu ile devam ediyoruz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-11.webp

6. Adımda Next butonu ile devam ediyoruz. Burada bize temel tabloların oluşturulduğunu ve temal verilerin eklenmeye hazır olduğunu söylüyor.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-12.webp

7. Adımda Next butonuyla devam ediyoruz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-13.webp

8. Adımda Forum bilgilerimizi yazmamızı istiyor aşağıda ki görselde görüldüğü gibi ilgili alanları kendinize göre doldurarak Next butonuyla işleme devam edebilirsiniz.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-14.webp

9. Adımda admin hesabımızı oluşturuyoruz Forumun yetkilisi ve ilk hesabı.

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-15.webp

10. Adımda kurulum tamamlanıyor hayırlı uğurlu olsun :)

mybb-kurulumu-resimli-anlatim-16.webp

MyBB kurulumu bu kadardı kurulum sonrası yapılması gereken işlemler bu bölümde diğer derslerde bölüm bölüm eklenecektir. Forum sitemizi takip eder yaşadığınız sorun ve sorularınız için MyBB forum bölümünden destek talep edebilir bilgilerinizi anlatabilirsiniz.

« - | - »
Adobe Photoshop programının ayarlarını sıfırlamak için, Adobe Photoshop simgesini çift tıkladıktan hemen sonra klavyeden "SHIFT+CTRL+ALT" tuşuna basabilirsiniz. Çıkan "Delete the Adobe Photoshop Settings File?" uyarısı çıktığında "Yes" butonuna tıkladığınızda ayarlarınız sıfırlanarak Adobe Photoshop'unuz fabrika ayarlarına dönecektir.
  • Geri