HOŞ GELDİNİZ!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

cPanel Güncel WordPress Kurulumu Resimli Anlatım

  • Konuyu Başlatan
  • Moderatör
  • #1

admin

FRMKLAS.COM.TR
Moderatör
Kayıtlı Üye
1
Katılım
4 Ağustos 2024
Konular
122
Mesajlar
182
Reaksiyon puanı
25
Puanları
28
Konum
Adana
Web sitesi
www.frmklas.com.tr
Cpanel WordPress Kurulumu

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere cPanel üzerinden wordpress kurulumunu gerçekleştirme işlemini anlatacağım. Bir çok ünlü firma sitelerinin altyapısını WordPress ile oluşturmuş durumda. Bu firmaların WordPress kullanma sebebi ise kolay bir admin ara yüzünün olması ve web sitenizle yapacaklarınızın sınırının olmamasıdır.

İlk olarak hosting sağlayıcınızın vermiş olduğu bilgiler ile cPanel‘e giriş yapıyoruz. Karşınıza Softaculous Apps İnstaller adlı bir ayrılmış alan çıkacaktır, ayrılmış alandan “WordPress” adlı kısıma tıklıyoruz.

29099285632965626137cpanel-wordpress-kurulumu-1.jpg


Açılan ekranda çıkan seçenekler arasında bulunan “Install Now” butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.

30735260502431422065cpanel-wordpress-kurulumu-2.jpg


Gerekli alanları aşağıdaki resimdeki gibi dolduruyoruz. Eğer sunucunuzda aktif bir SSL serfikası var ise “Protokol Seçiniz” kısmını https:// protokolünü seçenebilirsiniz. Eğer, sunucumuzda aktif SSL sertifikanız yok ise http:// protokolünü seçin. Domain adresimizin doğru olduğunu kontrol ettikden sonra “Yükleme Dizinini” eğer wordpressi ana dizine ( public_html ) kurmayı planlıyorsak boş bırakıyoruz. Klasöre kurmak isteyenler klasör adını yazarak klasöre wordpress kurabilirler. Site adımızı ve site açıklamalarınıda yapıyoruz.

Şu an için WordPress’in en güncel sürümü 6.1.1 sürümüdür. Bende en güncel sürümü olan 6.1.1 sürümünü kuracağım için kurulum yapılandırmasında bulunan seçeneği 6.1.1 olarak seçtim.
Benim sunucumda SSL sertifikası aktif ve sitemi SSL ve www. olarak kullanacağım o yüzden https://www. protokolünü seçiyorum.
Yükleme yapacağım domaini seçiyorum.
WordPress’in kurulacağı dizini ben wp klasörüne kuracağım için “In Directory” alanına wp yazıyorum (siz hangi klasöre kurmak istiyorsanız o klasörü seçin, klasöre kurmak istemiyorsanız boş bırakabilirsiniz).

Diğer seçenekleride kendinize göre düzenledikten sonra kurulum işlemini tamamlamak için, en altta bulunan “Yükle” butonuna tıklıyoruz.

Evet cPanel üzerinden WordPress işlemleri bu kadar. WordPress sitemiz dakikalar içerisinde kurulmuştur.
 
Flatcast radyolarına port açarken ihtiyacınız olan port numarası: 40123
  • Geri
    Üst