HOŞ GELDİNİZ!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Konu cevaplama paneli

2 kg bal kabağı

2 kg toz şeker

5 su bardağı su

1 çay kaşığı limon tuzu



Kireçli su için: 300 ml kreç sönmemiş kreç nalburcular dan bulabilirsiniz

5 litre su 6-8 saat kireçli suda bekliyecek ben 12 saat beklettim

Ceviz

Fıstık

Tahinle






Servis yapabilirsiniz

Yapılışı için 2 kilo bal kabağı sarı kabakla daha lezzetli güzel oluyor kabuğunu kalın olmayacak şekilde kesiyoruz 1 parmak eninde doğrayın ben küp küp te doğradım uzunlamasına da kestim dilediğiniz şekilde kesin kalın olmayacak şekilde ince de olmasın sonra bir kabın içine kireci dökün karıştırın kireç aşağı doğru inince üzerindeki suyu bir kabın içine alın dibe çöken kireci atın kabağı kreçli suyun içine koyun 8 saat bekletin ben bir gece beklettim ertesi gün kabakları güzelcene 2-3 kere Duru suda yıkayın kabın içine su doldurup bekletin elinizle güzelcene ovarak





yıkayın yaklaşık yarım saat Duru suyun içinde beklettikten sonra bir tencereye alın üzerine şeker su ilave edin kısık ateşte kaynatın yüksek ateşte olmaz ara ara yavaş yavaş karıştırın ben yaklaşık 4 saat kaynattım Bu işlem bu kıtırlık öyle oluyor bal dan az ince kıvamında olacak şerbeti altını kapatmaya yakın 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin 10 dakika daha kaynatın servis tabağına alın yapacaklara şifa olsun ?

citir-kabak-tatlisi.jpg


Flatcast radyolarına port açarken ihtiyacınız olan port numarası: 40123
  • Geri
    Üst