HOŞ GELDİNİZ!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Konu cevaplama paneli


Mantarlı Pilav



MALZEMELER


1,5 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu

200 gram mantar

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 çay kaşığı tuz

1/4 demet maydanoz


KAÇ KİŞİLİK?

4 KİŞİLİK


HAZIRLAMA SÜRESİ

20 DAKİKA


PİŞİRME SÜRESİ

20 DAKİKA


Püf noktası:


Pirinçleri kavururken; pilava 1- 2 damla limon suyu ve 1 adet kesme şeker eklerseniz pirinçler tane tane olur ve pilavınız yapışmaz.


Pişirme önerisi:


Arzuya göre; sebze, et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz.


Pirinçleri, ılık suda beklettikten sonra kullanacağınız tavuk suyu miktarını yarım su bardağı kadar azaltarak da hazırlayabilirsiniz.


NASIL YAPILIR?


Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin. ¼ demet maydanozu incecik kıyın.


Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun.


Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün.


Ardından; sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Pilavı; kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin.

Pişen pilava doğradığınız maydanozları ekleyin. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


Adobe Photoshop programının ayarlarını sıfırlamak için, Adobe Photoshop simgesini çift tıkladıktan hemen sonra klavyeden "SHIFT+CTRL+ALT" tuşuna basabilirsiniz. Çıkan "Delete the Adobe Photoshop Settings File?" uyarısı çıktığında "Yes" butonuna tıkladığınızda ayarlarınız sıfırlanarak Adobe Photoshop'unuz fabrika ayarlarına dönecektir.
  • Geri
    Üst