HOŞ GELDİNİZ!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Konu cevaplama paneli


Fırında bütün tavuk



MALZEMELER


1 adet orta boy bütün tavuk

1 dal biberiye

1 adet defne yaprağı

1 çay kaşığı renkli tane karabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı tuz


KAÇ KİŞİLİK?

4 KİŞİLİK


HAZIRLAMA SÜRESİ

10 DAKİKA


PİŞİRME SÜRESİ

45 DAKİKA


Pişirme önerisi: Tavuğun aromasını arttırmak için; fırın tepsisine havuç, patates, pancar, kereviz sapı gibi kök bitkiler ilave ederek de pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Servis önerisi: Fırın tepsisinde kalan tavuğun suyunu 1 yemek kaşığı un ile kavurup sıcak su ekledikten sonra sos haline getirebilir, tavuğun yanında servis edebilirsiniz.


NASIL YAPILIR?


Bütün tavuğu bol suda yıkayın. İç kısmının tamamen temizlenmiş olduğunu kontrol edin.


Sosu içine çekmesi için; kağıt havlu ile üzerini kurulayın ve ocağın üzerinde tütsüleyin.


Tavuğun nar gibi kızarması için; tereyağı, kırmızı toz biber, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın.


Tütsülenen tavuğu fırın tepsisine alın. Hazırladığınız tereyağlı karışım ile tavuğun derisini tamamen ovun.


İç kısmına biberiye, renkli tane karabiber ve defne yaprağı yerleştirin.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlayarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın


Flatcast radyolarına port açarken ihtiyacınız olan port numarası: 40123
  • Geri
    Üst