HOŞ GELDİNİZ!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Bugunün Menüsü

  • Konuyu Başlatan
  • Moderatör
  • #1

Jade

Moderatör
Kayıtlı Üye
4
Katılım
26 Ağustos 2024
Konular
327
Mesajlar
499
Reaksiyon puanı
118
Puanları
43
Konum
Masal ülkesi

Soğuk Pancar Çorbası​


2568289-728xauto.jpg



Malzemeler:

2 adet pancar
½ su bardağı buğday
4 su bardağı su
5 yemek kaşığı yoğurt
½ adet limon suyu
1 diş sarımsak
Tuz



Yapılışı:

Bir tencereye doğranmış pancar ve buğdayı alın ve üzerlerine suyu ekleyin. Pancarlar ve buğdaylar yumuşayana kadar haşlayın.
Ayrı bir karıştırma kabında yoğurt ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Sıcak çorba suyundan bir kepçe alın, yoğurt karışımına azar azar ekleyerek çırpın.
Yoğurtlu karışım tamamen ılıyana kadar birkaç kepçe daha çorba suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Tencerede kalan çorbanın tamamını yoğurtlu karışıma ekleyip iyice karıştırın.
Rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyin.
İyice soğuması için buzdolabına kaldırın. İnce ince doğranmış taze soğan ile servis edin
 
  • Konuyu Başlatan
  • Moderatör
  • #2

Fırında bütün tavuk​



MALZEMELER

1 adet orta boy bütün tavuk
1 dal biberiye
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı renkli tane karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
45 DAKİKA

Pişirme önerisi: Tavuğun aromasını arttırmak için; fırın tepsisine havuç, patates, pancar, kereviz sapı gibi kök bitkiler ilave ederek de pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Servis önerisi: Fırın tepsisinde kalan tavuğun suyunu 1 yemek kaşığı un ile kavurup sıcak su ekledikten sonra sos haline getirebilir, tavuğun yanında servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Bütün tavuğu bol suda yıkayın. İç kısmının tamamen temizlenmiş olduğunu kontrol edin.

Sosu içine çekmesi için; kağıt havlu ile üzerini kurulayın ve ocağın üzerinde tütsüleyin.

Tavuğun nar gibi kızarması için; tereyağı, kırmızı toz biber, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın.

Tütsülenen tavuğu fırın tepsisine alın. Hazırladığınız tereyağlı karışım ile tavuğun derisini tamamen ovun.

İç kısmına biberiye, renkli tane karabiber ve defne yaprağı yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlayarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın
 
  • Konuyu Başlatan
  • Moderatör
  • #3

Mantarlı Pilav​



MALZEMELER

1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
200 gram mantar
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tuz
1/4 demet maydanoz

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA

Püf noktası:

Pirinçleri kavururken; pilava 1- 2 damla limon suyu ve 1 adet kesme şeker eklerseniz pirinçler tane tane olur ve pilavınız yapışmaz.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre; sebze, et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz.

Pirinçleri, ılık suda beklettikten sonra kullanacağınız tavuk suyu miktarını yarım su bardağı kadar azaltarak da hazırlayabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin. ¼ demet maydanozu incecik kıyın.

Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun.

Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün.

Ardından; sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Pilavı; kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin.
Pişen pilava doğradığınız maydanozları ekleyin. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
  • Konuyu Başlatan
  • Moderatör
  • #4

Çarkıfelek Tatlısı​



carkifelek_tatlisi_c2e8eba0_4c8a_449e_b2fb_690acde37e7a (1).jpg



Çarkıfelek Tatlısı


Hamur için;

•1 çay bardağı ayçiçek yağı

•1 çay bardağı süt

•2 yumurta

•1 paket kabartma tozu

•3 yemek kaşığı kakao

•Yarım paket yaş maya

•Un


Şerbet için;

•6 su bardağı su

•5 su bardağı toz şeker

•1 dilim limon


Üzeri için;

•Toz Antep fıstığı


Tarif:

•Şerbet için su, toz şeker ve 1 dilim limonu tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5-7 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

•Hamur için iki çukur kap alın. Birine yarım su bardağı un, süt, ayçiçek yağı, yumurta, maya ve kabartma tozunu alıp iyice karıştırın. Hamurun yarısını diğer kaba aktarın. Birinin içine kakao, diğerinin içine un ilave edip iki ayrı hamur hazırlayın.

•Hamurları merdaneyle ayrı ayrı açıp üst üste yerleştirin. Yuvarlayarak silindir şekli verin. Bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin.

•Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan hamurları şerbete atın. Şerbetini çekince süzüp servis tabağına alın. Soğuyunca üzerine toz Antep fıstığı serpip servis yapın.

Tarif: lezzet.com
 
« - | - »
Adobe Photoshop programının ayarlarını sıfırlamak için, Adobe Photoshop simgesini çift tıkladıktan hemen sonra klavyeden "SHIFT+CTRL+ALT" tuşuna basabilirsiniz. Çıkan "Delete the Adobe Photoshop Settings File?" uyarısı çıktığında "Yes" butonuna tıkladığınızda ayarlarınız sıfırlanarak Adobe Photoshop'unuz fabrika ayarlarına dönecektir.
  • Geri
    Üst