HOŞ GELDİNİZ!

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Android System Intelligence Nedir?

  • Konuyu Başlatan
  • Moderatör
  • #1

Adanalı

www.frmklas.com.tr
Kayıtlı Üye
1
Katılım
4 Ağustos 2024
Konular
37
Mesajlar
99
Reaksiyon puanı
39
Puanları
18
Konum
Adana
Web sitesi
www.frmklas.com.tr
Android System Intelligence (ASI), bütçeli telefonlardan üst düzey tabletlere kadar cihazlardaki çoğu akıllı özelliğin arkasındadır. Ne işe yaradığını bilmeden Google Play Store'da birkaç kez güncellediyseniz, sizi temel işlevlerden ne kadar uzaklaştırdığına şaşıracaksınız. Makine öğrenimi teknolojisini kullanan ASI, diğer özelliklerin yanı sıra medyaya Canlı Altyazılar uygulamanıza , Pixel telefonlarda Şu Anda Çalınan widget'ını kullanmanıza ve sesle yazmayı kullanmanıza olanak tanır.

Daha önce Cihaz Kişiselleştirme Hizmetleri olarak bilinen Google, ASI'yi 2018'de temel bir bileşen olarak başlattı ve 2021'de yeni bir logoyla yeniden markaladı. O zamandan beri pek bir şey değişmemiş olsa da, birçok kişi için alışılmadık bir özellik. Nasıl çalıştığını ve neden önemli olduğunu öğrenmek istiyorsanız, işte nasıl yapılacağı.

Android Sistem Zekası Nedir?​

Android System Intelligence, Android İşletim Sistemine (OS) özel gelişmiş bir sistem uygulamasıdır. Bunu, tarayıcınız yerine bir uygulama içinde web sayfaları görüntülemenize olanak tanıyan System WebView bileşeniyle aynı şekilde düşünün. Arka planda çalışan ve Uygulamalar menüsünde görünmeyen önceden yüklenmiş çekirdek uygulamalardan biridir. Ancak bunu telefonunuzun ayarlarında bulabilirsiniz.

ASI, yararlı önerilerde bulunan, görevleri basitleştiren ve cihazınızın sorunsuz çalışmasını sağlayan birçok akıllı özelliğe ev sahipliği yapar. Bunlar şunları içerir:

NOT: Bazı özellikler belirli cihazlarda kullanılabilir. Bunları cihazınızda görmüyorsanız, cihazınız bunları desteklemiyor demektir. Örneğin, Şu Anda Çalınan özelliği yalnızca Pixel 4 akıllı telefonlarda ve daha yeni modellerde kullanılabilir.
  • Canlı Altyazılar: Telefonunuz medya dosyalarından gelen sesi dinler ve metin üretir. İşitme güçlüğünüz olduğunda veya gürültülü bir yerde olduğunuzda kullanışlı bir özelliktir.
  • Canlı Çeviri: Gerçek hayattaki konuşmaları ve sesleri videolardan metne dönüştürün.
  • Asistan Sesle Yazma: Gboard'a dikte edin ve Google Asistan'ın onu metne dönüştürmesini izleyin.
  • Ekran dikkati: Telefonunuz ekrana baktığınızı algılar ve yüzünüzü uzaklaştırana kadar açık kalır.
  • Akıllı pano: Sanal klavyeniz kopyalanan metni daha uzun süre saklar. Metni gerektiği kadar sık yapıştırabilir veya gelecekte kullanmak üzere sabitleyebilirsiniz.
  • Otomatik döndürme: Cihazınız telefonunuzu tuttuğunuz pozisyonu algılar ve ekran yönünü sizin için uygun şekilde döndürür.
  • Metin seçimi: Metni vurgulamak ve üzerinde işlem yapmak için uzun basın. Metni kesebilir veya kopyalayabilir ve başka bir yere yapıştırabilirsiniz. Web araması ve çeviri diğer olası seçeneklerdir.
  • Şu Anda Çalınan : Pixel akıllı telefonlar için etrafınızdaki müzikleri aktif olarak dinleyen Shazam benzeri bir özellik.
  • Bildirim yanıtları: Bildirim çubuğunuzdaki metinlere hızlı bir şekilde yanıt verin. ASI, "tamam" ve "teşekkür ederim"den "rica ederim"e kadar değişen otomatik metinler üretir.

Android System Intelligence güvenli mi?​

ASI'nin anlayışının büyük bir kısmı kullanım kalıplarınıza erişim gerektirir. Android'in açık kaynaklı yapısı ve Google'ın geçmişteki veri ihlalleri göz önüne alındığında bu kısmı beğenmeyebilirsiniz. Uygulama, verileri şirkete veya üçüncü taraf hizmetlere göndermek yerine, yerel olarak Private Compute Core'da öğrenir ve işler. Core, uygulamaların veya hizmetlerin internetin meraklı gözlerinden uzakta iletişim kurduğu ve verileri yorumladığı güvenli bir oda görevi görür.

Diyelim ki Gmail uygulamasında bir e-posta oluşturuyorsunuz. ASI e-postanın içeriğini tarar ve klavyenizin tahminler sunmasına izin verir. İster kabul edin ister yok sayın, bilgiler cihazda kalır. Google bunları toplamaz ve harici bir sunucuya gitmez.

Başka bir örnek ekran sürenizdir. ASI, cihazınızda ne kadar zaman geçirdiğinizi ve esenlik önerilerinde bulunma sıklığını izler. Ayrıca arka plan işlemlerini optimize etmek için pil ömrünü ve belleği kontrol eder. Buna karşılık, depolama alanından tasarruf edersiniz ve hangi uygulamaların güç tükettiğini bilirsiniz . Daha da önemlisi, bileşenin çalışması için izninize ihtiyacı vardır. Kişilere, konuma, mesajlara ve diğer uygulamalara erişime izin vermezseniz düzgün çalışmaz.

Android Sistem Zekasına mı ihtiyacınız var?​

Kişiselleştirme istiyorsanız Android Sistem Zekası'na ihtiyacınız var. Bileşenin birincil amacı cihazınızı nasıl kullandığınızı izlemek ve ardından beğeneceğiniz bir deneyim sunmaktır. Bu işlem cihazınızı sizin için benzersiz hale getirir. Aksi takdirde, temel telefon işlevleri için gerekli değildir. Hala arama yapabilir, mesaj gönderebilir, fotoğraf çekebilir ve diğer görevleri gerçekleştirebilirsiniz.

Düzenli bir uygulama olmadığı için telefonunuzdan kaldıramazsınız. Bunun yerine, arka planda çalışmaması için kapatın. Ancak eksileri de var. Birincisi, bileşen artık onu tüketen arka plan işlemlerini kontrol etmediği için pil ömrünüz daha hızlı azalır. Ayrıca, yukarıda belirtilen akıllı telefon özelliklerine erişiminizi kaybedersiniz veya cihazınız dengesiz hale gelir.

Bileşeni aktif tutmanın bir diğer nedeni gizliliktir. ASI verilerinizi toplar, ancak yalnızca ondan öğrenmek ve performansı iyileştirmek için. Google'a göre , doğrudan ağ erişimi gerektirmez, bu nedenle verilerinizin izniniz olmadan uzak bir sunucuya yüklenmesi olasılığı düşüktür.

Android Sistem Zekası nasıl kapatılır​

Android System Intelligence cihazınız için çok şey yapar, ancak akıllı özelliklerden hoşlanmıyorsanız kapatabilirsiniz. Bir çekirdek sistem uygulaması olduğundan, cihazınızı rootlamak onu kaldırmanın tek yoludur. Bu, cihazınıza zarar verebileceği, garantinizi geçersiz kılabileceği veya sizi kötü amaçlı yazılım saldırılarına maruz bırakabileceği için önerdiğimiz bir prosedür değildir. Yine de ASI'yi devre dışı bırakmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

Ayarlar > Uygulamalar'a gidin. Android System Intelligence seçin.

android-sistem-zekasi.webp


Devre Dışı Bırak'a dokunun. Bir uyarı açılır. Onay için Uygulamayı devre dışı bırak'a dokunun.
android-sistem-zekasi-1.webp
android-sistem-zekasi-2.webp


Uygulamayı yeniden etkinleştirmek için yukarıdaki adımlarla bilgilerine geri dönün. Ardından Etkinleştir'e dokunun.

Android Sistem Zekası gereksiz bir yazılım değildir​

Telefonunuzdaki Samsung Health, Store ve Google Play Games uygulamaları gibi bloatware'lere muhtemelen aşinasınızdır. Yararlı olsalar da, bunları zar zor açıyorsanız cihazınızda bulundurmaya değmezler. Onlar gibi, Android System Intelligence da çoğu akıllı telefona önceden yüklenmiştir. Ancak, bu kadar çabuk kurtulmanız gereken bir şey değildir. Bileşen, bir dizi gelişmiş işlevi bir araya getirir ve kaldırdıktan sonra telefonunuz kararlılık sorunları yaşar. Diğer uygulamalar cihazın performansını yavaşlatıyorsa, ayarlar menüsünden bunları hemen devre dışı bırakın.
 
Adobe Photoshop programının ayarlarını sıfırlamak için, Adobe Photoshop simgesini çift tıkladıktan hemen sonra klavyeden "SHIFT+CTRL+ALT" tuşuna basabilirsiniz. Çıkan "Delete the Adobe Photoshop Settings File?" uyarısı çıktığında "Yes" butonuna tıkladığınızda ayarlarınız sıfırlanarak Adobe Photoshop'unuz fabrika ayarlarına dönecektir.
  • Geri
    Üst